Van maandag 8 t/m donderdag 11 juli 2024 organiseren wij voor de 24e keer de Lauwersland Fietsvierdaagse, een evenement dat door de vele deelnemers wordt gewaardeerd om haar afwisselende routes door de mooie omgeving welke Friesland, Groningen en Drenthe kent.

De routes voeren over de mooiste fietspaden en door de mooiste gebieden. We trachten er ieder jaar 4 afwisselende routes van te maken waarbij iedere route de kenmerken van het landschap laat zien. 

De te fietsen afstanden zijn 35 of 70 km, waarbij voor de deelnemers welke bekend zijn in de directe omgeving de mogelijkheid bestaat om de 2e lus (= 35 km) te fietsen. 

De routes zijn allemaal volledig bepijld en duidelijk beschreven op papier.

In de route van 35 km is één stempelpost opgenomen en in de route van 70 km zijn twee opgenomen. Bij de stempelposten hebben wij middels een bon welke aan de route is geniet een dagaanbieding voor u geregeld. De dagaanbiedingen willen wij u van harte aanbevelen.

Iedere deelnemer van de vierdaagse ontvangt een uniek T-shirt als aandenken. Daarnaast wordt onder de deelnemers van de vierdaagse een waardebon voor een fiets verloot.

Op maandagmorgen wordt de vierdaagse om 9.00 uur geopend. De starttijden zijn dagelijks van 9.00 t/m 13.00 uur vanuit Dorpshuis Toutenburg te Burum. Vanaf het begin van het dorp wordt de route naar de startlocatie aangegeven, evenals de parkeermogelijkheden.

Wij raden aan om voor de fietsvierdaagse u vooraf in te schrijven (t/m 7 juli). Dit kan hier (de voorinschrijving gaat via fietssport.nl). Bij voorinschrijving ontvangt u een aantrekkelijke korting op uw inschrijfgeld, daarnaast hoeft u bij de start niet te wachten, uw inschrijfkaart ligt ingevuld voor uw klaar! 

Natuurlijk kunt u zich ook bij de start inschrijven. De kosten voor deelname aan de fietsvierdaagse bedragen € 15 per persoon. Bij voorinschrijving bedraagt het inschrijfgeld € 13.

NTFU leden en fietsvrienden krijgen op vertoon van de lidmaatschapspas € 2 korting.

Tevens kunt u ook één of meerdere (losse) dagen meefietsen, de kosten hiervoor bedragen € 5,00 per persoon per dag (NTFU leden en fietsvrienden € 4 per dag). Binnenkort is het hiervoor ook mogelijk om vooraf in te schrijven.

Er is een overdekte fietsenstalling aanwezig en tevens is fietsverhuur mogelijk (reservering vooraf noodzakelijk). Daarnaast kunt u met een gerust hart uw elektrische fiets meenemen: er zijn meerdere ION oplaadpunten aanwezig.

In de omgeving van Burum zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden: campings, bed&breakfast, logies en hotels. Klik hier voor meer informatie.

Wij wensen u veel fietsplezier en hopen u in Burum te ontmoeten!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jetze 06-10557943 of Nelleke 06-54688185

TIP: Voorinschrijven voor de Lauwersland Fietsvierdaagse! 

Veel gestelde vragen:

Is de route volledig bepijld:

Ja, al onze fietstochten worden volledig bepijld door ervaren uitzetters. Mocht u er tijdens de route achter komen dat een bordje is verwijderd, dan is een telefoontje naar de inschrijftafel voldoende en zullen wij ervoor zorgen dat er een nieuw bordje komt te staan.

Hoe kenmerkt de omgeving zich?

Deze fietstocht hebben we bewust de 4 Windstrekentoertocht genoemd, omdat we ervoor kiezen om ieder jaar een andere windstreek te kiezen; vanuit Burum heeft elke windstreek zijn eigen kenmerken en schoonheid. Richting Groningen is het Groninger Hogeland, uitgestrekte velden en mooie gewassen. Meer richting het zuidoosten vindt u het Westerkwartier, met haar mooie kwelder- en coulisselandschap met wierdedorpen. Gaan we richting Bergum dan vindt u het Bergumermeer en de Leijen, een populair watersportgebied met jachthavens met kenmerkte eigenschappen. Met de keuze richting Dokkum gaan we door de Friese wouden, wat ligt op hoge zandgronden met het kenmerkende coulisselandschap. Natuurlijk mogen en kunnen we het Lauwersmeergebied niet vergeten, het mooie water- en bosrijke gebied. Ieder jaar verrassen we menig fietsliefhebber met de prachtige, maar soms zo onbekende omgeving.

Moet ik me na afloop afmelden?

Ja, iedere deelnemer vragen we om zich af te melden. Wij registreren iedere deelnemer, bij vertrek en ook bij aankomst. Mochten wij aan het einde van de dag fietsliefhebbers missen dan gaan wij naar u op zoek, vandaar dat het belangrijk is dat u zich afmeldt. Dit mag ook telefonisch, het nummer staat vermeldt op de welkomstbrief en de route welke u op papier meekrijgt.

Hoe laat sluit de inschrijftafel?

De inschrijftafel sluit om 17.00 uur, zoals eerder vermeldt vragen wij van alle deelnemers of zich persoonlijk of per telefoon af te melden, zodat wij de registratie compleet hebben.

Kan ik me van te voren inschrijven voor de fietsvierdaagse?

Ja graag zelfs! Omdat het op maandagmorgen druk is bij de inschrijftafel, adviseren wij u om u vooraf in te schrijven. U ontvangt dan een aantrekkelijke korting en uw inschrijfkaart ligt klaar bij de start. Voorinschrijving kan via deze link.

Hoeveel bedraagt het inschrijfgeld?

Bij voorinschrijving voor de fietsvierdaagse bedraagt het inschrijfgeld € 13 per persoon, NTFU leden en fietsvrienden ontvangen korting. Bij de start bedraagt het inschrijfgeld € 15 per persoon. Eendaagse ritten kosten € 5,00 per persoon.

Krijg ik een aandenken na de fietstocht?

Als deelnemer van de fietsvierdaagse (4 dagen fietsen) ontvangt u een uniek t-shirt als aandenken. Daarnaast krijgt iedere deelnemer een fietsvlaggetje (alleen bij de fietsvierdaagse, niet bij andere evenementen).

Hoe werkt de dagaanbieding?

Bij (vrijwel alle) stempel/pauzeplaatsen hebben wij een dagaanbieding geregeld, op deze dag geldt een aanbieding op bijvoorbeeld een kop koffie met appeltaart, een kom soep o.i.d. De pauzeplaats geeft u als deelnemer een korting. Let wel: het gaat om een korting, het bedrag wat op het bonnetje staat dient u wel te betalen.

Is de route ook beschikbaar op papier?

Iedere deelnemer krijgt een route op papier mee. Mocht er onverhoopt een bordje verwijderd zijn onderweg, kunt u met de route op papier de route weer vervolgen.

En verder?

35/70 km | dagelijkse starttijden van 9.00 t/m 13.00 uur | gratis winkans waardebon fiets | uniek t-shirt als aandenken | voorinschrijving met aantrekkelijke korting | tevens eendaagse ritten | voldoende overnachtingsmogelijkheden in de omgeving | ION oplaadpunten | overdekte fietsenstalling | routes volledig bepijld en beschreven op papier | ieder jaar nieuwe routes | fietsverhuur (reserveren noodzakelijk) |

Als uw vraag hier niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan met het contactformulier of door contact op te nemen met hierboven genoemde personen.

Nieuwsbrief

Hoofdsponsoren