17e 4 Windstrekentoertocht

Op zaterdag 26 mei a.s. organiseert Fiets Vrienden Lauwersland haar eerste evenement van 2018: de 17e 4 Windstrekentoertocht. Een fietstocht over een afstand van 43, 80 en 115 km.

In het kader van Burum-City 2018 (BC2018)  in samenwerking met Leeuwarden-Fryslân de Culturele hoofdstad van Europa is er dit jaar een speciale fietstocht met 2 start en  meerdere pauzeplaatsen 

Naast starten voor de 3 aangegeven afstanden vanuit Burum is het ook mogelijk om te starten in  Leeuwarden, de keuzeafstanden zijn hier 35, 75 en 115 km.  Om de veiligheid van de fietsen te waarborgen hebben we in overleg met de terreinbeheerder besloten om voor dit evenement een bewaakte fietsenstalling op het binnenterrein te maken.

Net als met de fiets4daagse is het nu ook mogelijk om alleen vanuit Burum een 2e of 3e lus te fietsen met stempelpost beide in de Blokhuispoort. Voor deze lussen geldt melden in Burum dan met de auto naar een aangegeven plaats rijden. Hier de route oppikken zoals aangegeven, na de tocht kom je bij de auto weer uit, daarna afmelden in Burum. 

In de fietstochten zijn meerdere stempel / pauzeplaats opgenomen. Bij de pauzeplaats hebben wij een dagaanbieding geregeld, speciaal voor de deelnemers aan de fietstocht.

De start  in Burum is vanuit Dorpshuis Toutenburg, Meihuizenstraat 2. Bij de start is voldoende parkeergelegenheid.                                                                                                                                            De start in Leeuwarden is vanuit Café de Bakin deBlokhuispoort ( Oude gevangenis)  Blokhuisplein 40. De poort opent om 08.00 uur. Voor parkeren in Leeuwarden zie Prettigparkeren

De starttijden zijn van 8.00 t/m 12.00 uur. De kosten bedragen € 4,00 per persoon, Fietsvrienden en NTFU leden ontvangen € 1,00 korting.

De routes zijn allemaal bepijld en beschreven op papier 

Voor de NTFU deelnemers hebben we ook Scan & Go (dit voor beide startplaatsen) 

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij hopen u graag te ontmoeten in Burum!

 

Veel gestelde vragen:

Is de route volledig bepijld:

Ja, al onze fietstochten worden volledig bepijld door ervaren uitzetters. Mocht u er tijdens de route achter komen dat een bordje is verwijderd, dan is een telefoontje naar de inschrijftafel voldoende en zullen wij ervoor zorgen dat er een nieuw bordje komt te staan.

Hoe kenmerkt de omgeving zich?

Deze fietstocht hebben we bewust de 4 Windstrekentoertocht genoemd, omdat we ervoor kiezen om ieder jaar een andere windstreek te kiezen; vanuit Burum heeft elke windstreek zijn eigen kenmerken en schoonheid. Richting Groningen is het Groninger Hogeland, uitgestrekte velden en mooie gewassen. Meer richting het zuidoosten vindt u het Westerkwartier, met haar mooie kwelder- en coulisselandschap met wierdedorpen. Gaan we richting Bergum dan vindt u het Bergumermeer en de Leijen, een populair watersportgebied met jachthavens met kenmerkte eigenschappen. Met de keuze richting Dokkum gaan we door de Friese wouden, wat ligt op hoge zandgronden met het kenmerkende coulisselandschap. Natuurlijk mogen en kunnen we het Lauwersmeergebied niet vergeten, het mooie water- en bosrijke gebied. Ieder jaar verrassen we menig fietsliefhebber met de prachtige, maar soms zo onbekende omgeving.

Moet ik me na afloop afmelden?

Ja, iedere deelnemer vragen we om zich af te melden. Wij registreren iedere deelnemer, bij vertrek en ook bij aankomst. Mochten wij aan het einde van de dag fietsliefhebbers missen dan gaan wij naar u op zoek, vandaar dat het belangrijk is dat u zich afmeldt. Dit mag ook telefonisch, het nummer staat vermeldt op de welkomstbrief en de route welke u op papier meekrijgt.

Hoe laat sluit de inschrijftafel?

De inschrijftafel sluit om 17.00 uur, zoals eerder vermeldt vragen wij van alle deelnemers of zich persoonlijk of per telefoon af te melden, zodat wij de registratie compleet hebben.

Kan ik me van te voren inschrijven voor deze eendaagse fietstocht?

Nee dat kan niet. Inschrijving is alleen op de dag zelf. Voor de Lauwersland Fietsvierdaagse kunt u zich wel van te voren inschrijven, via deze link.

Krijg ik een aandenken na de fietstocht?

Nee, voor de 4 Windstrekentoertocht krijgt u geen aandenken. Wat wij u wel kunnen geven is een mooie, verrassende fietsdag met hopelijk mooi weer.

 

Mocht u andere vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Hoofdsponsoren

Copyright © 2018. Alle Rechten Voorbehouden Fietsvrienden Lauwersland